Muziekquiz op 18/11/2017 ten voordele van Vlaams Leeroogpunt Gent - Sint-Rafaël

Hou je van The Beatles of dans je liever de ziel uit je lijf op de tonen van Katy Perry? Zing je in de douche altijd mee met Bryan Adams? Dan is het nu je kans om je muzikale kennis te testen op een quiz. En dat voor het goede doel - alle opbrengsten gaan immers integraal naar de werking van Sint-Rafaël. Iedereen welkom dus op de muziekquiz van Jimmyboyzzz ten voordele van Vlaams Leeroogpunt Gent - Sint-Rafaël.

Per ploeg worden maximaal 4 personen toegelaten en je betaalt 20 euro inschrijvingsgeld.  De quiz gaat door op zaterdag 18 november in zaal GlaZ, Torhoutsesteenweg 52a in Loppem. De eerste vraag zal gesteld worden om 20.00h. Schrijf nu in door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vergeet zeker niet je ploegnaam te vermelden. Hopelijk tot dan.

 

Kaas- en wijnavond Sint-Rafaël 4 februari 2017

Kaas- en wijnavond in Sint-Rafaël op zaterdag 4 februari 2017 vanaf 18 uur.

Alle medewerkers van het herscholingscentrum Sint-Rafaël nodigen jullie van harte uit in de Maagdestraat 14 te Gent om naar hartenlust herinneringen op te halen of wie weet voor de eerste keer kennis te maken met het Centrum. We doen dit terwijl we genieten van de beste Belgische en Franse kazen.

De begeleiding van de kazen gebeurt door aangepaste wijnen of bieren. Voor wie kaas maar niets vindt, is er een vleesschotel voorzien. Vermeld dit wel bij de inschrijving.
Voor de prijs van 16 € per persoon krijg je één welkomstaperitief en je kaas- of vleesschotel.  Kinderen onder de 12 jaar betalen 8€. Voor de wijnen of bieren ben je aangewezen op je eigen goede smaak en portemonnee .

Inschrijven kan door te mailen naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of te bellen naar 09/292 40 89. De inschrijving is pas definitief door je totaalbedrag te storten op rekening BE40 4767 0625 4163 met vermelding van naam, aantal personen kaas, aantal personen vlees, aantal kinderen kaas of aantal kinderen vlees. 
Laatste kans om over te schrijven is donderdag 26 januari 2016.

Vanuit Gent Sint-Pieters (afspraak aan de krantenkiosk) zal een minibusje naar Sint-Rafaël vertrekken op volgende uren:  18 u en 19 u. Gelieve ook bij inschrijving te vermelden indien je hiervan gebruik wenst te maken en op welk uur. We zorgen er ook voor dat je op tijd teruggebracht wordt naar het station.

Wij hopen alvast op jullie talrijke opkomst!

 

Sint op bezoek

Op 6 december werd de hulpsint en zijn 3 Pieten met een budgetvriendelijke limousine onthaald . Drie cursisten waren tijdens het bezoek van de hulpsint even spoorloos verdwenen, maar bleken daarna in de lessen aanwezig. De curistenraad wist meer over deze geheimzinnige verdwijning.

 

Verslag van de sportdag

Op donderdag 22 september 2016 heeft onze school deelgenomen aan de jaarlijkse sportdag die voor personen met een visuele beperking werd georganiseerd.

Om 7.25 u. verzamelden we aan de krantenkiosk in het station van Gent Sint-Pieters. Om 8 u. precies kwamen we in het station van Brugge aan om er de leerkrachten en cursisten te ontmoeten die rechtstreeks naar Brugge waren gereisd.

Lees meer...
 

Geldstukkentapijt op zaterdag 10 september

Als herscholingscentrum voor mensen met een visuele beperking is het Vlaams Leeroogpunt Sint-Rafaël in Gent steeds op zoek naar projecten om hun speciaal aangepaste hulpmiddelen te financieren.

Daarom wordt er op zaterdag 10 september op de Korenmarkt te Gent een geldstukkentapijt gemaakt. Kom gerust het tapijt bewonderen en meer nog: draag je centje bij zodat het een echt meesterwerkje wordt! Tast eens in het donker in de grabbelbox. Laat je geliefkoosde naam niet tatoeëren, maar brailleren. In ruil voor een muntstukje ga je naar huis met de naam van jezelf, je  zoon, dochter, lief, … in blindenschrift.